mandag den 29. februar 2016

29. Februar 2016 - Janne


I dag startede vores tværfaglige samarbejde med pædagogerne. Vi blev orienteret omkring, hvordan ugen skal forløbe samt blev intruduceret til grupperne. Vi blev undervist i hvad innovation er samt at der findes to typer. Den ene hvor man tager udgangspunkt i de givne ressoursere der forfindes på det givne sted eller der findes en radikal innovation, som indebære at man tager udgangspunkt i noget helt nyt. Der blev givet forskellige eksempler. Vi skulle reflektere omkring tre kendetegn ved sygeplejerskerne, hvilket pædagogerne også skulle samt derefter gå sammen og drøfte disse kendetegn. Vi kom bl.a frem til omsorg. Vi skal fremadrettet arbejde sammen i disse grupper og i et værksted samt de faser der er i aktions.....I morgen skal vi være kritiske og finde et tema.

29. Februar 2016 - Sofie

Dagen startede med tværfaglig introduktion til forløb med pæd. de følgende tre dage. Vi er alle endt i gruppe 2, derfor skal vi modtage undervisning fra 8:20-11:00 de næste 3 dage.
De næste tre dage skal vi deltage i forskellige workshops om innovation.
I sundheds-informatik havde vi om velfærdsteknologi, telemedicin, telehealth og sygepleje.
Der er lavet ny aftale om vejledning, således at vejledning er flyttet fra fredag til torsdag.
Dagens sundheds-informatik går under tema 2.
Kamilla og Janne er kørt ud for at aflevere vores spørgeskemaer til de to grupper af sygeplejersker i primærsektoren, der har lovet at udfylde denne.

fredag den 26. februar 2016

25 + 26. Februar 2016 - Sara

Torsdag havde vi undervisning i jura, samt sociologi.
I jura var fokus på patientens møde med sundhedsvæsnet og hvilke krav, der lovmæssigt stilles til sygeplejersken. Ydermere gennemgik vi hvordan sundhedsvæsnet er bygget op, samt hvilke strukturer der er i systemet, og hvor der er overlap imellem dele af sundhedsvæsnet.
I sociologi var fokus på social ulighed, social-klasseinddeling, Bourdieu, Marmott, Giddens samt hvilke faktorer der spiller ind, når man taler om ulighed i helbred. Alt dette i det perspektiv, at vi jo kan bruge den viden til hvordan man handler og agerer som sundhedsprofessionelle.
Fredag havde vi sundhedsinformatik, med fokus på teknologien i sygeplejen, hvad der bruges af teknologi på afdelingerne, i på bostedet, i hjemmet osv. samt hvordan vi kan benytte teknologien. Men også hvilke udfordringer der kan opstå ved teknologiens indtog.
Ydermere har vi fået gjort spørgeskemaet færdigt, så Janne kan printe i weekenden.
I forhold til spørgeskemaundersøgelsen har vi haft mange forskellig refleksioner, en af disse har været omk. svarmuligheder, hvor vi har et spørgsmål omk. opfølgning af om borgeren tager sin inhalationsmedicin korrekt. Her var vi vejled i at bruge udtrykkende ofte, af og til, sjældent eller slet ikke. Vi har dog ændret dette til ugentligt, månedligt, halvårligt, årligt eller aldrig. Grunden til dette er at de første udtryk bliver til en subjektiv opfattelse fra den enkelte der udfylder undersøgelsen, ergo er det ikke sikkert der er enighed i hvordan ofte eller af og til bruges. Det er ydermere svært at tolke på disse svarmuligheder, da de bliver luftige og derved ikke konkrete.

onsdag den 24. februar 2016

24. Februar 2016 - Kamilla



Dagens undervisning har omhandlet Etik,  og teknologi. 
Vi har diskuteret hvorvidt Etik er noget der tales om og efterleves i sundheds systemet. Det burde være noget helt alment kendt, men vores oplevelse er desværre at vi i dagens Danmark ikke taler med kollegaer om det, og dagligdagen er præget mere af kvantitet, frem for kvalitet, alle patienter/borger/klienter skal helst passe ind i den "rigtige" kasse for at være berettiget til at få hjælpen på en etisk måde.
Hvilken betydning har det så for os som sygepleje studerende og kommende sygeplejersker? Vi har arbejdet med de "sygeplejeetiske retningslinjer" som seneste er opdateret i 2014, vi tror det er vigtigt altid at have dem med os i vores virke, og have modet til også at sige det højt hvis vi oplever en kultur på arbejdspladsen der IKKE lever op til de etiske retningslinjer. Ifht de teknologiske hjælpemidler der kommer mere og mere af på marked, mener vi det er en spændende, og ud fra den udvikling vores samfund tager med henblik på pleje, ser vi også at det er uundgåeligt at inddrage teknologiske hjælpemidler i sundhedsvæsnet, dog mener vi det skal være etisk forsvarligt og med menneskelig fokus.

tirsdag den 23. februar 2016

23. Februar 2016 - Sara

I dag har vi været hos Sophia, hvor vi startede med lidt snak, hygge og morgenmad.
Herefter har vi fokuseret på vores spørgeskemaundersøgelse, hvor vi har fået udarbejdet de 5 hovedspørgsmål, samt 3 baggrundsspørgsmål. Vi har finpudset vores hypotese, som spørgsmålene er udarbejdet ud fra.
Vi har haft mange refleksioner omkring hvad vi hver især har fundet relevant, og det har været interessant at høre hvad vi hver især har haft af tanker omkring spørgsmålene.
Vejleder er kontaktet for at godkende vores formular om spørgeskema, således at vi kan benytte os af den aftale der i dag er indgået med udekørende sygeplejersker i primærsektoren. 

mandag den 22. februar 2016

22. Februar 2016 - Janne & Camilla-Sophia


Vores dag startede med et vejledningsmøde, hvor vi fik drøftet det som vi havde haft nedskrevet. Vi fik ros ros for vores udvikling med denne blok, og dette var et rigtig positivt pust til os. Vi har i dag haft vores første undervisning i organisation og ledelse, hvor vi gennemgik sundhedsvæsents formål når patienten møder sundhedsvæsnet. Vi fik undervisning i sundhedsloven samt begreberne sundhed og sundhedsfremme samt hvilken forskel der er på disse. Vi fik en oversigt omkring sundhedsvæsnets opbygning samt hvilke opgaver de forskellige instanser har. Vi har aftalt at mødes i morgen tirsdag og arbejde videre med spørgeskemaet.

onsdag den 17. februar 2016

17. Februar 2016 - Janne


Vi har orienteret Sofia efterfølgende i hvad der blev drøftet til vejledning tirsdag samt i fællesskab arbejdet i bloggen i dag omkring de overvejelser vi sammen med  Gitte kom frem til. Sara har lavet en søge funktion på bloggen som evt. vil kunne afhjælpe lidt af de overskyggende polemik omkring anskuelighed på denne blog. Vi har arb. Med at  beskrive de forskellige teoretikker samt indsætte et link ved alle. Vi har alle arb. i samt uddelligeret arb. for at fremme processen. Vi har besluttet at vi løbende  skriver ind under vejledning fanebladet, hvad vi ønsker drøftet. Vi vil inden vores dag afsluttes drøfte vores hypotese.

tirsdag den 16. februar 2016

16. Februar 2016 - Sofie

I dag har vi haft folkesundhed, hvor vi startede den første time med undervisning, og den næste time gruppearbejde, hvor vi skulle analysere hvad sygdom og sundhed var, ud fra billeder.
Vi havde vejledning med vores vejleder, hvor vi gik de sidste indslag i bloggen igennem, og det hjalp os til at få et nyt syn på, hvordan vi skal strukturer vores blog.
Vi aftalte med vores vejleder at vi fremover kan mødes på andre tidspunkter, end hvad der er skemalagt - bare vi holder vejledningerne.
Næste vejledning er mandag d. 22.02.16 kl. 8.15 efter aftale med vores vejleder.
Skrevet af Sofie Møller

torsdag den 11. februar 2016

11. Februar 2016 - Sara

I dag har vi haft undervisning i patofys.
Ved dagens undervisning ved Malou Barbosa gennemgik vi:
  • Drøftelse; hvad er kronisk og akut sygdom, personlige konsekvenser og samfundskonsekvenser.
  • Generel gennemgang af kronisk sygdom og konsekvenserne heraf.
  • Set på statistikker 
  • Modellen for behandling af kronisk syge
  • Forløbsprogrammer, inc. inddeling af patienter i niveau 1, 2 og 3.
  •  Kronikerpyramiden
  • Gruppearbejde med fremlæggelse
I forbindelse med undervisningen skulle vi lave gruppearbejde, der endte ud i en fremlæggelse, ud fra vores case om vores patient samt KOL. Ydermere har vi fået et punkt mere under samarbejdsaftale og forventingsafstemning. Vi er begyndt at finde selvvalgt litteratur, der også er sat ind under siden. Til fremlæggelsen blev der udarbejdet et dias, vi kunne tale ud fra. Dagens undervisning er sat op på casen under tema 1.
Næste gang vi mødes i gruppen er tirsdag d. 16/2. Der er uddelegeret et par små opgaver i gruppen.

onsdag den 10. februar 2016

10. Februar 2016 - Janne

Vi har haft undervisning i sociologi. Denne undervisning har forløbet med veksling af teori/ metoder, hvorefter der skulle reflekteres i forhold til vores case. Dette har vi drøftet, at det fungere fint, da teorien kommer ned i praksis. Vi har drøftet meget i gruppen i dag, hvordan vi bedst strukturere vores blog. Vi har netop lavet fane med teoretikere, hvor der beskrives hvem de er samt hvilke teoriere.

tirsdag den 9. februar 2016

9. Februar 2016 - Kamilla

Vi fik færdig gjort vores case således at vi har et godt udgangs punkt, og efterhånden som vi bliver bekendt med de forskellige fag på dette modul vil der blive bygget mere på.
Vi har haft vores første vejledning, og vi er ret optimistiske med forløbet.

8. Februar 2016 - Camilla-Sophia

Vi har idag fået undervisning i hvordan vi skal starte vores blog op. Vi har fået oprettet de obligatoriske punkter, og fået en idé om hvordan denne blog skal bruges.
Vi har lavet vores samarbejds og forventnings aftale og indsat dette i bloggen.
Vi er gået igang med at skrive vores case om Holger. Vores samarbejde om casen er startet godt, og vi har været gode til at fortælle og begrunde casens grundlag. 
Vi er blevet enige om, at casen tager udgangspunkt i sundhedssyrrelsens 12 sygeplejefaglige optegnelser.